top of page

EGR Arızası Nasıl Anlaşılır?

Araçlarınızın performansını, yakıt verimliliğini ve emisyon seviyelerini etkileyen birçok faktör vardır. Egzoz Gazı Devir Daimi (EGR) sistemi de bu faktörlerden biridir. EGR sistemi, içten yanmalı motorlarda egzoz gazlarını silindirlere geri döndürerek emisyonları kontrol eder. Ancak, EGR sisteminde meydana gelen arızalar, aracınızın performansını olumsuz etkileyebilir. Eğer EGR arızası şüphesi taşıyorsanız, işte bunun nasıl anlaşılacağına dair önemli ipuçları:

1. Yakıt Verimliliğinde Azalma: EGR sistemi arızalıysa, aracınızın yakıt verimliliği azalabilir. Daha fazla yakıt tüketimi gözlemliyorsanız, EGR sistemi bu konuda sorun teşkil ediyor olabilir.

2. Motorun İşleyişi: EGR sistemi arızalıysa, motorun çalışma düzeni bozulabilir. Motor titreme yapabilir veya düzensiz çalışabilir. Bu, EGR sisteminin hava-yakıt karışımını düzenleyemediğinin bir işareti olabilir.

3. Egzoz Emisyonları: EGR sistemi emisyonları kontrol ettiği için, arızalı bir EGR sistemi daha fazla zararlı gazın atmosfere salınmasına neden olabilir. Bu, egzoz emisyon testlerinde başarısız olmanıza yol açabilir.

4. EGR Sistemi Hata Lambası: Modern araçlarda, EGR sistemi veya diğer motor bileşenlerindeki arızaları belirlemek için bir hata lambası bulunur. Eğer bu lamba yanıyorsa, EGR sisteminde bir sorun olabilir.

5. Sarsıntılı Çalışma: Arızalı bir EGR sistemi, aracınızın sarsıntılı çalışmasına neden olabilir. Özellikle rölanti sırasında motorun düzensiz

çalışması, EGR arızasının bir işareti olabilir. EGR sistemi arızaları, araçlarınızın performansını ve emisyonlarını olumsuz etkileyebilir. Eğer yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir EGR sistem kontrolü yaptırmak önemlidir. EGR arızaları ciddi olabilir ve bu nedenle bir profesyonel servis tarafından giderilmelidir. İstanbul Pendik'te faaliyet gösteren Birlik Oto olarak, EGR iptali ve sorun giderme konularında size yardımcı olmak için buradayız. Uzman ekibimiz, aracınızın EGR sistemi ile ilgili sorunları hızla teşhis eder ve en iyi çözümü sunar. Performans, yakıt verimliliği ve emisyonlarınızı optimize etmek için bizimle iletişime geçin. EGR arızalarıyla başa çıkmak için Birlik Oto güvencesini tercih edin.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page